Plachie de peste (cod)

Printeaza

Plachie de peste (cod) din: fileuri de cod, slanina impanata, ardei gras, rosii, ceapa rosie, usturoi, boia, ulei de masline, patrunjel verde, sare si piper.

Ingrediente:Plachie de peste (cod)

  • 4 fileuri de cod
  • 100 g slănină împănată
  • 500 g ardei gras roşu
  • 250 g ardei gras galben
  • 200 g roşii
  • 2 cepe roşii
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguriţe boia
  • 50 ml ulei de măsline
  • 2 legături pătrunjel verde tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tai slănina cuburi. Cureţi ceapa şi usturoiul şi le tai rondele, iar usturoiul îl toci mărunt. Speli ardeiul gras, îl cureţi şi îi scoţi seminţele, iar pulpa o tai fâşii.

Tai roşiile felii sau sferturi. Prăjeşti slăninuţa cu uleiul de măsline, peste care pui ceapa, usturoiul, ardeiul gras şi, la urmă, roşiile. Con­dimentezi cu sare, piper şi boia. înăbuşi legumele timp de 10 minute la foc mic.

Pui legumele într-un vas ce poate fi dat la cuptor.

Deasupra pui bucăţile de peşte prăjite puţin şi le dai la cuptor pentru gratinare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.