Plachie de peste (crap)
PrinteazaPlachie de peste din: crap, ardei, ulei, ceapa, suc de rosii, rosii, dafin, sare, usturoi, cimbru, piper, apa, lamaie, vin, masline.
- 1 crap de 1 kg
- 4-5 ardei graşi
- 100 ml ulei
- 2-3 cepe
- 100 ml suc de roşii
- 6-7 roşii
- 2 foi dafin
- sare
- 3-4 căţei usturoi
- cimbru
- boabe de piper
- 1 lămâie
- 50 ml apă
- 1 pahar vin alb
- 200 g măsline negre
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl speli bine şi îl tai rondele sau \ fileuri. Il dai cu sare, apoi îl prăjeşti pe ambele părţi în jumătate din cantitatea de ulei. Scoţi bucăţile rumenite pe şervete absorbante.
Căleşti în uleiul rămas cepele şi ardeii graşi curăţaţi şi tăiaţi, apoi adaugi vinul, roşiile tocate, foile de dafin şi boabe de piper după gust. Laşi pe foc până se înmoaie legumele, după care adaugi sucul de roşii şi apa, potriveşti gustul şi mai amesteci 2-3 minute.
Pui peştele în tava unsă cu ulei, apoi torni sosul cu legume. Adaugi măslinele, feliile de lămâie, căţeii de usturoi, cimbrul şi dai la cuptor până mai scade sosul şi peştele este pătreuns,
Pofta buna!