Plachie de peşte cu usturoi
PrinteazaO reteta simpal si delicioasa de plache de peste din: peste, ceapa, vin alb, usturoi, foi de dafin, suc de rosii, ulei de masline, patrunjel si sare de mare.
- 1 kg peşte
- 4 cepe
- 1 pahar cu vin alb
- 6 căţei de usturoi
- 2 foi de dafin
- 1 cană cu suc de roşii
- 2 linguri cu ulei de măsline
- pătrunjel
- sare de mare
Mod de preparare:
Curăţă peştele, taie-l în bucăţi şi condimentează-lcu un praf de sare. Separat, taie ceapa mărunt şi înăbuş-o în ulei cu trei linguri cu apă. Scoate ceapa şi pune-o într-un vas termorezistent. Deasupra, aşază bucăţile de peşte, usturoiul tăiat feliuţe şi foile de dafin.
Toarnă vinul şi lasă la cuptor, la foc moderat, până se pătrunde peştele. Spre final, toarnă sucul de roşii. Serveşte fierbinte, cu pătrunjel deasupra, alături de o porţie de mămăligă.
Plachie de peşte
Poftă bună!