Curăţăm peştele de solzi, îl spălăm în mai multe ape, apoi îl desfacem şi îl sărăm, lăsându-1 să stea cam o jumătate de ceas; după aceea îl tăiem în felii şi le zvântăm într-un şervet; apoi le dăm prin faină şi le prăjim rumen, pe ambele părţi în untdelemn fierbinte. După ce am prăjit peştele […]
Plachie de peste cu legume
PrinteazaPlachie de peste cu legume din: peste, rosii, ceapa, ardei, marar, lamaie, branza, sare, piper, ulei.
- 4 peşti
- 1 kg roşii
- 4 cepe
- 1 ardei gras
- sare
- piper
- ulei
- apă
- mărar
- 1 lămâie
- brânză
Mod de preparare:
Cureţi peştii şi le îndepărtezi capetele. Ii asezonezi cu sare şi piper şi îi laşi la scurs.
Toci cepele şi le căleşti în ulei până devin sticloase.
Torni puţină apă şi adaugi ardeiul tăiat.
Când s-a înmuiat ceapa, pui roşiile descojite şi pasate, peştele şi laşi să fiarbă până scade sosul.
Serveşti cu brânză, felii de lămâie şi mărar.
Pofta buna!
poate iti place si:
Plachie cu vin
Plachie cu vin din: peste, ceapa, rosii rascoapte, arde grasi, unt, ulei, ciuperci, usturoi, vin, smantana, sare, piper, boia dulce, patrunjel, cimbru. Ingrediente: 2 kg peste 1 kg ceapa 1 kg rosii rascoapte 2-3 ardei grasi 50 g unt 50 ml ulei 400 g ciuperci 5-6 catei de usturoi 200 ml vin dulce 150 g smantana […]
Pofta buna!