Plachie de peste cu verdeata
PrinteazaPlachie de peste cu verdeata din: peste, rosii, ceapa, usturoi, sare, piper, boabe de piper, oregano, vin, ulei, patrunjel verde.
- 1 peste (merluciu)
- 2 rosii mari
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
- 5-6 boabe de piper
- oregano uscat
- 1/2 cana vin
- 4-5 linguri ulei
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl speli şi îl tamponezi cu şerveţele de bucătărie.
Il tai în două bucăţi şi-l condimentezi pe ambele părţi, cu sare şi piper. Coci roşiile într-o tigaie-grill şi le decojeşti.
Cureţi ceapa şi o toci. Incingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti uşor ceapa.
Intr-un vas de ceramică pui ceapa rumenită, iar peste ea bucăţile de peşte.
Torni vinul, tai rosiile felii, le aşezi peste peşte, iar roşiile rămase le pui tina lângă alta.
Cureţi usturoiul, îl tai feliuţe şi îl repartizezi în vas. Presari boabele de piper şi oregano proaspăt.
Aprinzi cuptorul, acoperi vasul cu capacul sau cu staniol, dacă nu are capac şi îl introduci în cuptor pentru 25 de minute.
După acest timp, descoperi peştele, laşi să se rumenească puţin şi să scadă lichidul, atât cât doreşti.
Această etapă de preparare durează circa 25-30 de minute.
Când este gata, scoţi vasul din cuptor şi îl laşi să se răcorească puţin. Presari pătrunjel verde tocat.
Plachie de peste cu verdeata
Pofta buna!
Foarte buna plachia de peste