Ficăței de pui în sos de vin și ciuperci din: ficatei de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, vin alb sec, smantana, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 400 g ficăței de pui, curățați și tăiați în bucăți mai mici 200 g ciuperci proaspete, tăiate felii subțiri 1 ceapă medie, tocată mărunt 2 căței de […]
Plachie de peşte
PrinteazaPlachie de peste din: ceapa, ardei, morcov, rosie, peste, sare, ulei si boabe de piper.
Ingrediente:
- ceapă
- ardei
- rondele de morcov
- rondele de roşie
- peşte tăiat felii de 3-4 cm
- puţină sare
- ulei
- boabe de piper
Mod de preparare:
Plachie de peşte: Legumele cu puţină sare se prăjesc în ulei. Bucăţile de peşte se pre¬sară cu sare şi se stropesc cu zeamă de lămâie.
aşază într-o tavă mai întâi legumele, apoi peştele. Pe fiecare bucată de peşte se pune o rondea de roşie. adaugă câteva boabe de piper.
introduce în cuptorul încălzit şi se lasă 15-20 de minute.
Pofta buna!
Paste Carbonara – reteta simpla
Paste Carbonara din: paste, bacon, oua, parmezan, pecorino romana, ulei de masline, sare, piper. Această rețetă simplă de paste carbonara este un deliciu clasic al bucătăriei italiene. Combinația cremoasă de ou, brânză și bacon crocant creează un sos bogat și satisfăcător pentru pastele al dente. Ingrediente: 200g de paste (spaghetti sau fettuccine) 100g de […]
vin alb sec, zahar granulat, portocala, coaja de lamaie, boabe de ienibahar, coriandru, scortisoara, cuisoare. Dificultate: Medie, Timp de preparare: 3-6 luni (pentru maturare) Ingrediente: 1 litru de vin alb sec (preferabil un vin cu un conținut mai ridicat de alcool, de aproximativ 12-13% alcool) 1 cană de zahăr […]
Salată răcoritoare de litchi și creveți
creveti, litchi, castravete, avocado, ceapa rosie, frunze de menta sau coriandru, suc de lamaie, sare, piper. Această salată delicioasă îmbină aromele dulci și ușor exotice ale litchi-ului cu gustul sărat al creveților și prospețimea ingredientelor verzi. Este o opțiune minunată pentru zilele calde de vară sau pentru a […]