Plachie românească de crap

Printeaza

Plachie romaneasca de crap din: crapi, ceapa, ardei grasi, rosii, lamaie, usturoi verde, patrunjel verde, suc de rosii, piper, frunza de dafin, sare si ulei.

Ingrediente:

  • 2 crapi proaspeti cam de 1 kg fiecare
  • 3 cepe
  • 3 ardei grasi de culori diferite
  • 3 rosii
  • 1 lamaie
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 500 ml suc de rosii
  • piper boabe
  • piper macinat
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • 1 cescuta de ulei, de preferat de masline

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli bine peştele, îl crestezi bine, îl condimentezi cu sare şi piper, îl stropeşti cu puţin ulei de măsline, iar apoi îl aşezi într-o tavă potrivită ca mărime. Dai tava la cuptor, la foc potrivit. Tai ceapa solzişori, ardeii graşi fâşii şi îi pui într-o tigaie la călit în ulei de măsline.

După câteva minute, pui us­turoiul tăiat foarte mărunt, câ­teva boabe de piper şi frunza de dafin. Mai laşi puţin să se călească, apoi înăbuşi cu su­cul de roşii şi laşi mai departe pe foc mic. După aproximativ 20-30 de minute, pui ameste­cul peste peştele din tavă, care a căpătat între timp o culoare aurie.

Decorezi peştele cu felii de roşii şi îl dai la cuptor pen­tru circa 30 de minute. înainte de servire, stropeşti peştele cu suc de lămâie pentru un gust delicios acrişor.

Plachie românească de crap

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.