Plachie cu vin din: peste, ceapa, rosii rascoapte, arde grasi, unt, ulei, ciuperci, usturoi, vin, smantana, sare, piper, boia dulce, patrunjel, cimbru. Ingrediente: 2 kg peste 1 kg ceapa 1 kg rosii rascoapte 2-3 ardei grasi 50 g unt 50 ml ulei 400 g ciuperci 5-6 catei de usturoi 200 ml vin dulce 150 g smantana […]
Plachie traditionala de crap
PrinteazaPlachie traditionala de crap din: crap, ceapa, morcovi, sos de rosii, sare, piper, foi de dafin, cimbru, usturoi, patrunjel, ulei.
- 1 crap (aproximativ 2 kg)
- 4 cepe
- 1 morcov
- 400 ml sos de rosii
- sare
- piper
- foi de dafin
- cimbru
- usturoi
- patrunjel
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi peştele şi îl tai în bucăţi. Eu am folosit crap, însă se poate folosi orice fel de peşte.
Aşezi peştele într-un vas cu puţin ulei şi îl dai la cuptor până se rumeneşte, pentru aproximativ 15 minute.
Intre timp, pregăteşti sosul. Tai ceapa solzişori şi o pui la călit împreună cu morcovul.
După ce s-a aurit compoziţia, adaugi sosul de roşii, un pahar cu apă şi mirodeniile.
Laşi să fiarbă aproximativ 10 minute. Când sosul este gata, adaugi usturoiul tocat mărunt şi pătrunjelul, apoi torni sosul peste peşte.
Dai la cuptor până scade. Serveşti peştele cu mămăligă şi cu felii de lămâie.
Plachie traditionala de crap
Pofta buna!
poate iti place si:
Plachie de peste (cod)
Plachie de peste (cod) din: fileuri de cod, slanina impanata, ardei gras, rosii, ceapa rosie, usturoi, boia, ulei de masline, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de cod 100 g slănină împănată 500 g ardei gras roşu 250 g ardei gras galben 200 g roş
Pofta buna!