Plachie de vinete cu ceapa

Printeaza

Plachie de vinete cu ceapa din: vinete, ulei, ceapa, usturoi, patrunjel, faina, rosii, ardei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 4 vinete
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe
  • 7-8 căţei de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 60 g făină
  • 4-5 roşii
  • 2 ardei graşi
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se curâţă de coajă, dar nu­mai din loc în loc şi se taie. felii, se sărează şi se lasă aşa o oră, apoi se spală, se storc puţin, se dau prin făină şi se prăjesc pe ambele părţi în ulei fierbinte.

Se toacă ceapa şi se pune într-o cratiţă cu ulei, să se înmoaie bine, la foc mic; se adaugă usturoiul tăiat feliuţe, ardeii tăiaţi fi­deluţă, roşiile, curăţate de pieliţă şi seminţe şi tăiate mărunt, se amestecă şi se lasă să fiarbă toate împreună. Se adăugă apoi verdeaţa tocată, sare şi piper.

După ce legumele s-au înmuiat, se adaugă puţină apă şi se lasă să fiarbă până scade apa. Se aranjează vinetele pe o farfurie şi se toarnă peste ele sosul scăzut.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.