Plachie de vinete
PrinteazaO reteta savuroasa de plachie de vinte din: vinete, ulei, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, faina, ardei grasi, sare si piper.
- 4 vinete lunguiete
- 100 ml ulei
- 2 cepe
- 7-8 catei de usturoi
- 4-5 rosii
- 1 legatura patrunjel verde
- 60g faina
- 2 ardei grasi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli vinetele, le cureti de coaja din loc in loc, le tai felii si le sarezi.
Dupa 1 ora, le speli, le storci putin si le prajesti in ulei dupa ce le-ai dat prin faina.
Toci ceapa si o calesti in ulei pe foc mic, adaugi usturoiul taiat felii pe lungime, ardeii fideluta, rosiile curatate de pielita si seminte si tocate marunt si lasi totul sa fiarba pana scade.
Aranjezi vinetele pe o farfurie mare mai adâncă şi torni peste ele sosul scăzut.
Serveşti plachia caldă sau rece.
Plachie de vinete
Pofta buna!