Plăcintă cu aluat cu drojdie şi prune din: ou, apa calduta, drojdie de bere uscata, sare, ulei, faina.
Ingrediente:
1 ou
14 linguri apă călduţă în care dizolvi 2 linguriţe de drojdie de bere uscată
puţină sare
14 linguri ulei
făină
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele şi la urmă adaugj făina cât să-ţi iasă un aluat care nu trebuie să se lipească de mână.
Apoi îl împărţi în două. Prima foaie o întinzi şi o pui în tava neunsă.
Peste ea vei pune jumătăţi de prună (una lângă alta până acoperi toată tava (aproxima:iv 1 kg de prune).
Peste prune presari zahăr tos (aproximaţiv o cană de apă) şi peste zahăr pui 2-3 linguri de griş care absoarbe zeama ce o vor lăsa prunele, întinzi a doua foaie şi o pui în tavă peste prune.
Dai la cuptor la foc potrivit pentru circa 30 de minute.
O scoţi de la cuptor şi o laşi să se răcească puţin şi apoi o presari cu zahăr pudră.
Placinta cu mere, prune si smochine din: mere, prune, zahar, smochine, mure, smantana, crema de vanilie, inghetata, faina alba, faina integrala, unt, zahar brun. Ingrediente: 400 g de mere, curatate si taiate in bucati mici 400 g prune fara samburi, taiate in sferturi 2 linguri de zahar 300 g smochine, coditele lemnoase indepartate, apoi taiate […]
Placinta aromata cu prune din: faina, faina de migdale, zahar, unt, apa, iaurt, esenta de migdale, prune, unt, faina, zahar, cimbru, ou. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faina 40 g faina de migdale o lingura zahar 100 g unt rece 30 ml apa rece 3 linguri iaurt putina esenta de migdale pentru umplutura: un kg […]
Placinta cu mac si gem de prune din: cartofi, margarina, zahar pudra, faina, oua, praf de copt, sare, coaja de lamaie, lapte, mac, gem de prune si ou pentru uns. Ingrediente: pentru aluat: 500 g cartofi fierti (dati prin razatoare) 200 g unt sau margarina 200 g zahar pudra 550 g faina alba 2 oua […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.