Placinta cu amestec de carne
PrinteazaPlacinta cu amestec de carne din: foitaj, amestec de carne tocata, ceapa, vin, smantana, ulei, cimbru, sare, piper.
- 350 g aluat foitaj
- 500 g amestec carne tocata
- 2 cepe
- 1 pahar cu vin rosu
- 2 linguri cu smantana grasa
- 2 linguri cu ulei
- cimbru uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toacă foarte mărunt ceapa şi pune-o la călit în două linguri cu ulei şi un praf de sare. Adaugă carnea tocată când s-a înmuiat ceapa. Lasă zece minute, amestecând des, apoi pune sare, piper ceva mai mult şi cimbru.
Amestecă din nou, adaugă puţină supă de carne sau apă călduţă (1-2 ceşti) şi ţine pe foc până ce scade. După ce se răcoreşte, adaugă smântână şi amestecă. Intinde foaia de aluat până ce se subţiază la jumătate. împarte în două.
Pune o parte în tava tapetată cu hârtie de copt, întinde umplutura, apăsând bine ca să nu rămână bule de aer, apoi întinde a doua parte. Taie în pătrate, unge cu ou bătut şi dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 20-30 de minute.
Placinta cu amestec de carne
Pofta buna!