Placinta aperitiv cu rosii la cuptor

Printeaza

Placinta aperitiv cu rosii la cuptor

Ingrediente:Placinta aperitiv cu rosii la cuptor

  • 250 g făină
  • 50 g unt sau margarină
  • 1 cub mic de drojdie (de 25 g)
  • 1 lingură pesmet
  • 1/2 linguriţă sare

Pentru umplutură ai nevoie de:

  • 5-6 roşii
  • 2 cepe
  • 2 felii şuncă
  • 2 ouă
  • 100 g caşcaval
  • 100 ml smân­tână
  • cimbru
  • măghiran
  • rozmarin
  • sare
  • piper

 

Mod preparare aluat:

Topeşti untul în 100 ml apă călduţă, apoi îl torni peste făină pui şi drojdia fărâmiţată, puţină sare şi frămânţi aluatul până se omogenizează.

Il acoperi apoi cu un prosop curat şi-l laşi 30 de minute într-un loc mai cald ca să crească. In acest timp pregăteşti umplutura: speli roşiile, le tai felii, iar ceapa o cureţi şi o tai inele. Şunca o tai cubuleţe, iar caşcavalul îl dai pe râzătoare.

Când aluatul a crescut, îl mai frămânţi puţin, apoi îl întinzi într-o tavă cu dimensiunile de 25 cm/35 cm, unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Pui peste foaia de aluat feliile de roşii, ceapa şi şunca tăiată, apoi presari condimente şi sare după gust.

Baţi ouăle cu smântână, le torni deasupra, pui şi caşcavalul ras şi dai plăcinta la cuptor pentru 35-40 de minute.

Plăcintă aperitiv cu roşii la cuptor

Placinta aperitiv cu rosii la cuptor

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Buna placinta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.