Placinta cu ardei iute, morcovi si ceapa
PrinteazaPlacinta cu ardei iute, morcovi si ceapa din: faina, margarina, unt, ou, otet, apa, sare, ceapa, morcovi, fasole boabe, ardei gras rosu, rosii, ulei, oua, cascaval, ardei iute, marar, oregano, patrunjel.
Ingrediente aluat:
- 250 g făină
- 100 g margarina rece
- 100 g unt rece
- 1ou
- 1 lingură oţet
- 2 linguri apă foarte rece
- 1 linguriţă rasă de sare
Ingrediente umplutură:
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 ceaşcă de fasole boabe fiartă
- 1 ardei gras (roşu)
- 2 roşii
- 2-3 linguri ulei
- 3 ouă
- 75 g caşcaval
- 1 ardei iute (opţional)
- oregano
- mărar
- pătrunjel
Mod de preparare Placinta cu ardei iute, morcovi si ceapa:
Amesteci făina cu sarea, adaugi untul şi margarina tăiate bucăţele şi le frămânţi cu degetele până când se formează un amestec nisipos.
Adaugi apoi oul bătut cu apă şi oţet şi amesteci bine până se formează un aluat omogen şi elastic.
Il înveleşti într-o folie alimentară şi-l laşi la frigider circa 30 de minute.
Intre timp, cureţi legumele, le tai mărunt şi le căleşti în ulei bine încins până se înmoaie şi scade zeama.
Condimentezi cu oregano, mărar, pătrunjel, sare şi piper, după gust, apoi le laşi să se răcească.
Adaugi în amestecul de legume fasolea fiartă, ouăle bătute cu caşcavalul ras şi ardeiul iute tăiat rondele (opţional) şi amesteci, întinzi aluatul în foaie subţire, adaugi umplutura, rulezi cât mai strâns cu umplutura în interior, apoi aşezi plăcinta într-o tavă unsă cu ulei.
Ungi plăcinta deasupra cu ou bătut, presari seminţe de floarea-soarelui, de susan şi de chimen, apoi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 40-45 de minute. O tai Felii groase şi o serveşti caldă sau rece.
Pofta buna!