Placinta ardeleneasca cu branza

Printeaza

Placinta ardeleneasca cu branza

Ingrediente:Placinta ardeleneasca cu branza

  • 600 g faina
  • drojdie cat o nuca
  • un praf de sare
  • o cana de apa calduta
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de marar
  • 500 g branza
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Din faina, drojdie, sare si apa, se framanta o coca de paine care se pune la dospit circa 1 ora. Intre timp se prepara umplutura. Se faramiteaza branza cu furculita si se amesteca cu cozile de ceapa verde taiate marunt impreuna cu mararul. Bineinteles, verdeturile se curata si se spala foarte bine.

Dupa ce coca a dospit, se ia din ea cate o mana de aluat care se intinde putin cu sucitorul pe planseta infainata.

Aluatul se lasa gros cam de un deget si se aseaza in centru o gramajoara din amestecul de branza cu verdeturi, dupa care marginile placintei se aduna peste umplutura si se mai da o data peste ea cu sucitorul, pentru a capata forma de placinta.

Se coace in tigaie in uleiul bine incins, intorcand-o pe ambele parti si intepind-o cu furculita daca se umfla putin. Se procedeaza la fel pana se termina toata coca preparata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.