Placinta ardeleneasca pe lespede
PrinteazaPlacinta ardeleneasca pe lespede din: faina, lapte, unt, ulei, branza, drojdie, zahar, sare.
- 1 kg făină
- 1/2 litri lapte
- 1 ceaşcă unt fierbinte
- 2 linguri ulei
- 1 kg brânză frământată
- 1 cub drojdie
- 2 linguri zahăr
- sare
Mod de preparare:
Se face o plămădeală din drojdia înmuiată în lapte călduţ, se adaugă făină şi 1 lingură de zahăr. Când aceasta a crescut, se adaugă 1 kg făină, 1/2 litri lapte călduţ, sare, zahăr şi se frământă până se desprinde aluatul de pe mână.
Se lasă la crescut, apoi se fac boţe, la mijloc se pune brânză şi se aplatizează cu sucitorul.
Se pune lespedea pe foc, când este fierbinte, se unge cu o pensulă cu ulei şi se pune plăcinta la copt, până se rumeneşte.
Se întoarce pe partea cealaltă şi în timp ce se coace, se unge partea de deasupra cu unt fierbinte, pentru a păstra plăcintele moi timp mai îndelungat.
Pofta buna!