Placinta aromata cu carne
PrinteazaPlacinta aromata cu carne din: carne de vita, oua, ceapa, vanata, ardei, susan, ulei, cimbru, sare.
Ingrediente:
- 450 g carne tocată de vită
- 2 ouă
- o ceapă
- 1/2 vânătă
- 2 ardei copţi
- 2 linguri susan
- 2 linguri ulei
- 1/2 linguriţă cimbru
- un gălbenuş, pentru uns
- un aluat foitaj
- sare
Mod de preparare:
Placinta aromata cu carne: In ulei se pun la călit ceapa tocată şi vânătă tăiată cubulete. Se presară sare, se adaugă carnea şi se lasă până ce carnea este bine prăjită.
După ce s-a răcorit carnea, se adaugă ouăle, cimbrul şi ardeii copţi bine scurşi şi tăiaţi mărunt.
O parte a aluatului se asază într-o formă de copt cu pereţi mai înalţi, se pune umplutura, se acoperă cu a doua parte a aluatului, se unge cu gălbenuş, se presară susanul şi se lasă la cuptor 30 de minute.
Pofta buna!