Placinta aromata cu legume

Printeaza

Placinta aromata cu legume din: ulei, faina, drojdie, sare, ciuperci, ceapa, morcovi, ulei, piper.

Ingrediente:Placinta aromata cu legume

Pentru aluat:

  • 100 ml ulei
  • 300 g făină
  • 5 g drojdie uscată
  • 50 ml apă rece
  • sare

Pentru umplutură:

  • o ceapă
  • 500 g ciuperci albe
  • un morcov
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se frământă ingredientele până se obţine un aluat potrivit de tare. Se lasă la crescut 40 de minute.

Ciupercile curăţate se taie mărunt şi se pun în tigaia fără ulei. După ce s-a evaporat apa de la ciuperci, se pune o lingură de ulei şi se căleşte ceapa.

Se adaugă morcovul ras şi se lasă 3 minute. Se trag de pe foc şi se potriveşte gustul de sare şi piper.

Aluatul se împarte în două şi se întinde cu sucitorul. In tava mare a aragazului unsă cu ulei se aşterne prima foaie, se pune umplutura, se întinde şi a doua foaie.

Se coace 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.