Placinta aromata cu legume
PrinteazaPlacinta aromata cu legume din: ulei, faina, drojdie, sare, ciuperci, ceapa, morcovi, ulei, piper.
Pentru aluat:
- 100 ml ulei
- 300 g făină
- 5 g drojdie uscată
- 50 ml apă rece
- sare
Pentru umplutură:
- o ceapă
- 500 g ciuperci albe
- un morcov
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, se frământă ingredientele până se obţine un aluat potrivit de tare. Se lasă la crescut 40 de minute.
Ciupercile curăţate se taie mărunt şi se pun în tigaia fără ulei. După ce s-a evaporat apa de la ciuperci, se pune o lingură de ulei şi se căleşte ceapa.
Se adaugă morcovul ras şi se lasă 3 minute. Se trag de pe foc şi se potriveşte gustul de sare şi piper.
Aluatul se împarte în două şi se întinde cu sucitorul. In tava mare a aragazului unsă cu ulei se aşterne prima foaie, se pune umplutura, se întinde şi a doua foaie.
Se coace 30 de minute.
Pofta buna!