Placinta aromata cu prune
PrinteazaPlacinta aromata cu prune din: faina, faina de migdale, zahar, unt, apa, iaurt, esenta de migdale, prune, unt, faina, zahar, cimbru, ou.
pentru aluat:
- 150 g faina
- 40 g faina de migdale
- o lingura zahar
- 100 g unt rece
- 30 ml apa rece
- 3 linguri iaurt
- putina esenta de migdale
pentru umplutura:
- un kg prune
- o lingurita unt
- 40 g faina
- 130 g zahar
- 2-3 crengute cimbru proaspat
pentru copt:
- un ou
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă făina cu pudra de migdale, zahărul şi untul. Se adaugă iaurtul, apa rece şi esenţa de migdale. Se amestecă bine pentru a obţine un aluat omogen, care se înveleşte în folie şi se lasă la rece pentru 30 de minute.
Prunele se curăţă de sâmburi şi se taie felii care se pun într-un castron. Se adaugă făina, zahărul, se amestecă uşor şi se toarnă untul topit.
Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul într-o foaie nu mai groasă de jumătate de centimetru, care se transferă în tava de copt tapetată cu hârtie.
Se aşază cât mai estetic prunele, lăsând liberă o parte a aluatului de jur-împrejur. Apoi, marginile foii de aluat se pliază peste prune.
Se unge aluatul cu ou bătut şi se dă la cuptor pentru 45 de minute. Se ornează cu crenguţe de cimbru.
Placinta aromata cu prune
Pofta buna!