Placinta aromata cu prune

Printeaza

Placinta aromata cu prune din: faina, faina de migdale, zahar, unt, apa, iaurt, esenta de migdale, prune, unt, faina, zahar, cimbru, ou.

Ingrediente:Placinta_aromata_cu_prune

pentru aluat:

  • 150 g faina
  • 40 g faina de migdale
  • o lingura zahar
  • 100 g unt rece
  • 30 ml apa rece
  • 3 linguri iaurt
  • putina esenta de migdale

pentru umplutura:

  • un kg prune
  • o lingurita unt
  • 40 g faina
  • 130 g zahar
  • 2-3 crengute cimbru proaspat

pentru copt:

  • un ou

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă făina cu pudra de migdale, zahărul şi untul. Se adaugă iaurtul, apa rece şi esenţa de migdale. Se amestecă bine pentru a obţine un aluat omogen, care se înveleşte în folie şi se lasă la rece pentru 30 de minute.

Prunele se curăţă de sâmburi şi se taie felii care se pun într-un castron. Se adaugă făina, zahărul, se amestecă uşor şi se toarnă untul topit.

Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul într-o foaie nu mai groasă de jumătate de centimetru, care se transferă în tava de copt tapetată cu hârtie.

Se aşază cât mai estetic prunele, lăsând liberă o parte a aluatului de jur-împrejur. Apoi, marginile foii de aluat se pliază peste prune.

Se unge aluatul cu ou bătut şi se dă la cuptor pentru 45 de minute. Se ornează cu crenguţe de cimbru.

Placinta aromata cu prune

Placinta_aromata_cu_prune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.