Placinta aromata de dovleac
PrinteazaPlacinta aromata de dovleac din: sifon, ulei, drojdie, sare, zahar, dovleac, scortisoara, faina.
- 1 pahar cu sifon sau apă minerală
- 1/2 pahar cu ulei
- 1 pachet mic de drojdie uscată
- sare
- 4 linguri cu zahăr
- 1 kg dovleac
- scorţişoară pulbere
- 400 g făină
Mod de preparare:
Amestecaţi uleiul cu sifonul rece, omogenizaţi, adăugaţi 1/2 linguriţă cu sare si drojdia înmuiată în apă împreună cu 1 lingură cu zahăr, apoi faina proaspăt cernută.
Obţineţi un aluat moale, lăsaţi-l la dospit.
Pregătiţi dovleacul: tăiaţi felii mari curăţaţi de coajă, daţi pe răzătoarea mare şi puneţi-l într-o cratiţă smălţuită. Lăsaţi sa se înmoaie pe foc mic, puneţi zahăr şi 1/2 linguriţă cu scorţişoară pulbere.
Impărţiţi aluatul în două şi întindeţi foaie pe planşeta înfainată. Aşezaţi prima foaie in tava întindeţi dovleacul, acoperiţi cu a doua foaie.
Coaceţi 30 min la foc potrivit. Răciţi în tavă, tăiaţi pătrate mici.
Pofta buna!