Placinta cu banane si ciocolata
PrinteazaPlacinta cu banane si ciocolata din: faina, unt, apa, otet, ulei, sare, banane, ciocolata amara, galbenus, lapte.
pentru foaie:
- 250 g faina
- 150 g unt
- 4 linguri apa
- o lingura otet
- 2 linguri ulei
- un praf sare
pentru umplutura:
- 4-5 banane
- 100 g ciocolata amara
pentru copt:
- un galbenus
- 2 linguri lapte
Mod de preparare:
Pentru foaie, untul foarte moale se amestecă cu făina si, după ce totul devine un aluat nisipos, se pun sarea, apa, oţetul şi uleiul.
Se amestecă bine, se adună aluatul într-o bilă si se lasă să se odihească 30 de minute.
Intre timp, ciocolata se trece prin razătoare, iar bananele se taie pe lung.
Din aluat se opreşte o bucată de mărimea unei portocale, iar restul se întinde într-o foaie subţire pe masa presărată cu făină.
Se aşază feliile lungi de banane, se presară ciocolata şi se rulează. Se transferă ruloul în tava de copt.
Din aluatul oprit se modelează diferite forme care se asază deasupra ruloului. Se bate gălbenuşul cu laptele şi se unge plăcinta rulată. Se coace 35 de minute.
Placinta cu banane si ciocolata
Pofta buna!