Placinta batraneasca
PrinteazaPlacinta batraneasca din: faina, zahar, ulei, stafide, nuca, lamaie, esent de rom, zahar farin, sare.
Ingrediente:
- 1 kg făină
- 1 cană cu zahăr
- 1 cană cu ulei + 4 linguri
- 200 g stafide
- 200 g nucă măcinată
- 1 lingură cu răzătură de lămâie
- 1 esenţă de rom
- 100 g zahăr farin
- 1 linguriţă cu sare
Mod de preparare:
Placinta batraneasca: Cerneţi faina într-un lighenaş, turnaţi zahărul şi 1 linguriţă cu sare, amestecaţi omogen şi turnaţi deasupra apă fierbinte.
Ca să obţineţi un aluat neted, amestecaţi repede cu lingura de lemn în faină şi nu turnaţi toată apa odată.
Când aţi obţinut un aluat uniform, încorporaţi stafidele, răzătură de lămâie, nuca măcinată şi începeţi să frământaţi cu mâna.
Adăugaţi câte puţin ulei la frământat. Ungeţi o tavă mare cu ulei, întindeţi tot aluatul, neteziţi cu lingura sau cu lama unui cuţit mare, tăiaţi aluatul pătrate şi puneţi forma în cuptorul cald.
Coaceţi plăcinta 40 min şi răciţi-o în tavă.
Serviţi plăcinta călduţă sau rece presărată cu zahăr tos.
Pofta buna!