Placinta cu lamaie si bezea Blatul acestui desert acrişor clasic constă de regulă din aluat obişnuit de patiserie sau din fursecuri zdrobite şi amestecate cu unt topit. Umplutura constă dintr-un strat de jeleu de lămâie (lemon curd) acrişor şi un strat de bezea. Desertul a fost inventat în Statele Unite, dar în prezent este foarte […]
Plăcintă cu bezea de agrişe
PrinteazaPlăcintă cu bezea de agrişe din: aluat, zahar, agrise, sirop de soc, amidon, amidon, unt, albusuri si zahar.
- 400 g aluat de tarta
- 50 g zahar
- 400 g agrise
- 2 linguri sirop de soc
- 2 linguri amidon
- 75 g unt la temperatura camerei
pentru bezea:
- 3 albusuri
- 175 g zahar
Mod de preparare:
Incălzeşti cuptorul la 180°C, iar într-o tavă de tartă întinzi aluatul cumpărat sau pregătit în casă şi îl coci până devine crocant.
Pui zahărul, agrişele spălate şi curăţate de codiţe şi 275 ml apă într-o tigaie şi laşi până la punctul de fierbere când agrişele se înmoaie.
Scurgi lichidul într-o altă tigaie, iar din 2 linguri faci un sos cu ajutorul amidonului şi apoi îl torni în restul lichidului şi amesteci până se dizolvă complet.
Pui din nou la foc până se îngroaşă, adaugi gălbenuşul şi untul, agrişele şi torni amestecul în formă de tartă.
Baţi bine albuşurile până se întăresc, apoi adaugi zahărul în două ture şi siropul de soc.
Mixezi până când se dizolvă tot zahărul, iar cu ajutorul unui poş, aranjezi bezeaua şi coci tarta pentru 40 de minute până când devine aurie şi crocantă.
Pofta buna!
poate iti place si:
Placinta cu lamaie si bezea
Pofta buna!