Turta de bostan cu malai din: bostan, lapte, zahar, malai, sare, unt, magiun sau gem de fructe de pădure, smântână sau iaurt. Ingrediente: bostan lapte zahăr mălai sare unt magiun sau gem de fructe de pădure smântână sau iaurt Mod de preparare: Iei un bostan de copt, îl cureţi, îl tai cuburi, cam de un centi metru şi le pui la […]
Plăcintă cu bostan, mere şi gutui
PrinteazaPlăcintă cu bostan, mere şi gutui: bostan, gutui, mere, zahar, unt, scortisoara, sare, foi de placinta, nuca.
- 1 felie de bostan
- 2 gutui
- 500 g mere
- 2 linguri zahăr (după gust)
- 100 g unt topit
- 1 linguriţă scorţişoară
- un praf de sare
- 1 pachet foi de plăcintă
- 1 mână miez de nucă
Mod de preparare:
Bostanul curăţat de coajă îl dai pe râzătoare. De asemenea, pui într-un vas gutuile şi merele, împreună cu o lingură de unt, zahăr şi un praf de sare. Laşi să se călească până scade tot sucul din fructe şi bostan.
După ce s-a răcit puţin, amesteci compoziţia cu scorţişoară şi miezul de nucă tăiat cu cuţitul.
Pe masa de lucru pui cate doua foi de placinta unse cu unt, deasupra 2-3linguri de umplutura, rulezi si asezi ruloul in tava unsa cu unt.
Procedezi la fel pana termini umplutura apoi dai plăcinta la cuptor, la foc mic, timp de 30-40 de minute.
După ce s-a răcit, pudrezi plăcinta cu zahăr, o feliezi şi o serveşti.
Pofta buna!
poate iti place si:
Turta de bostan cu malai
Dulceata de bostan
Dulceata de bostan din: dovleac, apa, zahar, suc de lamaie, lichior de caise si scortisoara. Ingrediente: 1 ½ kilograme dovleac 100 ml apa 1 1/ 5 kilograme zahar 5 linguri suc de lamaie 4 linguri lichior de caise ½ lingurite scortisoara Mod de preparare: Spala bine dovleacul. Apoi, taie-l in cuburi pentru a putea […]
Pofta buna!