Placinta cu branza si boti
PrinteazaPlacinta cu branza si boti din: faina, margarina, zahar pudra, oua, praf de copt, zahar vanilinat, cacao, unt, branza dulce, biscuiti.
Pentru aluat:
- 400 g făină
- 250 g margarină
- 150 g zahăr pudră
- 1 gălbenuş
- 1/2 pliculeţ praf de copt
- 1-2 pachete zahăr vanilinat
- 3 linguri cacao
- 1 lingură unt pentru tavă
Pentru cremă:
- 1 kg brânză dulce
- 250 g zahăr (din care 100 g pudră şi 150 g tos)
- 3 gălbenuşuri
- 1-2 plicuri zahăr vanilinat
- 50 g biscuiţi măcinaţi
- 50-100 g stafide
- 4 albuşuri
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul aşa:
Amesteci toate ingredientele într-un vas şi faci două mingi de aluat, pe care ambalezi în folie de plastic şi le păstrezi la rece până a doua zi.
Pregăteşti crema aşa:
Baţi albuşurile spumă cu 150 g zahăr tos. Amesteci bine celelalte ingrediente. In compoziţia cu albuş, adaugi gălbenuşurile şi apoi cu brânza.
Razi prima foaie într-o tavă unsă, cu dimensiunile de 25×35 cm. Pui compoziţia de brânză, presari stafidele, razi a doua foaie şi coci prăjitura 35-40 de minute, la foc mediu.
Pofta buna!