Placinta cu branza si boti

Printeaza

Placinta cu branza si boti din: faina, margarina, zahar pudra, oua, praf de copt, zahar vanilinat, cacao, unt, branza dulce, biscuiti.

Ingrediente:Placinta cu branza si boti

Pentru aluat:

  • 400 g făină
  • 250 g margarină
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 gălbenuş
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • 1-2 pachete zahăr vanilinat
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingură unt pentru tavă

Pentru cremă:

  • 1 kg brânză dulce
  • 250 g zahăr (din care 100 g pudră şi 150 g tos)
  • 3 gălbenuşuri
  • 1-2 plicuri zahăr vanilinat
  • 50 g biscuiţi măcinaţi
  • 50-100 g stafide
  • 4 albuşuri

 

Mod de preparare:

Pregăteşti aluatul aşa:

Amesteci toate ingredientele într-un vas şi faci două mingi de aluat, pe care ambalezi în folie de plastic şi le păstrezi la rece până a doua zi.

Pregăteşti crema aşa:

Baţi albuşurile spumă cu 150 g zahăr tos. Amesteci bine celelalte ingrediente. In compoziţia cu albuş, adaugi gălbenuşurile şi apoi cu brânza.

Razi prima foaie într-o tavă unsă, cu dimensiunile de 25×35 cm. Pui compoziţia de brânză, presari stafidele, razi a doua foaie şi coci prăjitura 35-40 de minute, la foc mediu.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.