Placinta cu branza, busuioc si chimen

Printeaza

Placinta cu branza, busuioc si chimen din: foi de plăcintă, branza de vaci, cas dulce, busuioc verde, iaurt gras, gris sau amidon, seminte de chimen, oua, ulei sau unt topit.

Placitna_cu_branza_busuioc_si_chimen

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 200 g brânză de vaci
  • 300 g caş dulce
  • 2-3 fire busuioc verde
  • 300 g iaurt gras
  • 1 lingură griş sau amidon
  • 2 linguriţe seminţe de chimen
  • 1 albuş
  • 2 ouă
  • 250 ml ulei sau unt topit

 

Mod de preparare:

Sfărâmi caşul cu furculiţa şi îl mixezi împreună cu brânza dulce, grişul, iaurtul, ouăle bătute, chimenul şi frunzele de busuioc tocate fin.

Ungi foile de plăcintă pe măsură ce le aşezi în tava mare, de 30×40 cm, de ase­menea unsă cu ulei.

Suprapui în tavă 3/4 dintre foi, întinzi jumătate din compoziţie, pui 2 foi unse, din nou umplutură şi aco­peri cu restul de foi.

Nu ungi cu ulei ultima foaie, ci întinzi albuş bătut cu un praf de sare.

Introduci plăcinta în cup­torul preîncălzit, la foc me­diu, pentru aproximativ 45 de minute.

O tai în pătrate cât este caldă. O serveşti caldă sau rece, alături de roşii.

Placinta cu branza, busuioc si chimen

Placitna_cu_branza_busuioc_si_chimen

Pofta buna!

 

 

 


poate iti placce si:

Retete

Placinta cu spanac si branza sau praz

Placinta cu spanac si branza sau praz din: faina, margarina, sare, branza, spanac si oua. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g faina 3 linguri undelemn sau margarina topita 1 lingurita sare o cana apa calduta Pentru umplutura: brinza spanac/praz oua   Mod de preparare Coca obtinuta se imparte in doua, se intind bucatile pe planseta, se […]

 

Reteta zilei: Placinta cu branza si vanilie

Placinta cu branza si vanilie din: crema de branza, zahar, vanilie, aluat de placinta, unt, scortisoara, miere. Ingrediente: 2 pachete crema de branza, la temperatura camerei 1 ¾ cani zahar 1 linguriță esenta de vanilie 400gr aluat de placinta ½ căna unt, înmuiat 1 linguriță scorțișoară ¼ cana miere     Mod de preparare: Preîncălziți […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.