Placinta cu branza, busuioc si chimen din: foi de plăcintă, branza de vaci, cas dulce, busuioc verde, iaurt gras, gris sau amidon, seminte de chimen, oua, ulei sau unt topit.
Ingrediente:
1 pachet foi de plăcintă
200 g brânză de vaci
300 g caş dulce
2-3 fire busuioc verde
300 g iaurt gras
1 lingură griş sau amidon
2 linguriţe seminţe de chimen
1 albuş
2 ouă
250 ml ulei sau unt topit
Mod de preparare:
Sfărâmi caşul cu furculiţa şi îl mixezi împreună cu brânza dulce, grişul, iaurtul, ouăle bătute, chimenul şi frunzele de busuioc tocate fin.
Ungi foile de plăcintă pe măsură ce le aşezi în tava mare, de 30×40 cm, de asemenea unsă cu ulei.
Suprapui în tavă 3/4 dintre foi, întinzi jumătate din compoziţie, pui 2 foi unse, din nou umplutură şi acoperi cu restul de foi.
Nu ungi cu ulei ultima foaie, ci întinzi albuş bătut cu un praf de sare.
Introduci plăcinta în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 45 de minute.
O tai în pătrate cât este caldă. O serveşti caldă sau rece, alături de roşii.
Placinta cu spanac si branza sau praz din: faina, margarina, sare, branza, spanac si oua. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g faina 3 linguri undelemn sau margarina topita 1 lingurita sare o cana apa calduta Pentru umplutura: brinza spanac/praz oua Mod de preparare Coca obtinuta se imparte in doua, se intind bucatile pe planseta, se […]
Placinta cu branza si vanilie din: crema de branza, zahar, vanilie, aluat de placinta, unt, scortisoara, miere. Ingrediente: 2 pachete crema de branza, la temperatura camerei 1 ¾ cani zahar 1 linguriță esenta de vanilie 400gr aluat de placinta ½ căna unt, înmuiat 1 linguriță scorțișoară ¼ cana miere Mod de preparare: Preîncălziți […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.