Plăcintă cu branză, caşcaval şi spanac
PrinteazaPlăcintă cu brânză, caşcaval şi spanac: faina, lapte, unt, ulei, drojdie, sare, susan, spanac, spanac, telemea, urda, cascaval, ou.
- 600 g făină
- 300 ml lapte
- 100 g unt
- 4 linguri ulei
- drojdie
- sare
- susan
Ingrediente umplutură:
- 400 g spanac
- 200 g telemea
- 100 g urdă
- 100 g caşcav
Ingrediente decor:
- susan
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Intr-un castron pui laptele şi apa călduţe, iar în ele dizolvi drojdia şi laşi să se odihnească 20 de minute.
După 20 de minute, adaugi făina, uleiul, sarea şi frămânţi un aluat care să nu se lipească de mâini.
Dacă este nevoie, mai adaugi puţină făină. Impărţi aluatul în 3 părţi egale.
Speli spanacul, iar brânza şi caşcavalul le dai prin răzătoarea mare. Intinzi prima foaie, o ungi cu puţin unt şi pui un strat de brânză, apoi aşezi cealaltă foaie, presari caşcavalul şi telemeaua, urda şi spanacul.
Intinzi deasupra şi cealaltă foaie. Laşi la dospit aproape 1 oră, după care ungi plăcinta cu un ou şi presari susan. Dai plăcinta la cuptor pentru 30 de minute.
Pofta buna!