Momos: Rețeta Tradițională și Istoria Chifteluțelor Tibetane – Descoperă Mâncăruri de Stradă din Întreaga Lume. Momos, aceste chifteluțe aburite sau prăjite, sunt mai mult decât o simplă mâncare de stradă în regiunea Himalayei. Sunt o fereastră spre bogata moștenire culturală și gastronomică a Nepalului și Tibetului, un simbol al ospitalității și diversității culinare. Originea Momo […]
Placinta cu branza si ceapa verde
PrinteazaPlacinta cu branza si ceapa verde din: faina, drojdie, ou, sare, zahar, branza de oaie, ceapa verde, ulei.
Ingrediente:
- 1 kg făină
- 1 cub drojdie
- 1 ou
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă zahăr
Pentru umplutură:
- 500 g brânză de oaie
- 2 legături cozi de ceapă verde
- ulei pentru copt
Mod de preparare:
Placinta cu branza si ceapa verde: Faci un aluat de plăcintă din făină, drojdie, zahăr, ou, sare şi puţină apă călduţă. Laşi maiaua să-şi dubleze volumul. Amesteci brânza cu cozile de ceapă tăiate mărunt.
Pe planşeta presărată cu făină, împărţi aluatul în 10-12 bucăţi şi le întinzi rotund. Pui compoziţie de brânză şi frămânţi din nou bucăţile de aluat.
Le laşi 10-15 minute să mai crească, apoi jntinzi fiecare plăcintă rotund şi o prăjeşti în ulei fierbine.
Pofta buna!
Salată de Bulgur cu Brânză Feta și Legume Proaspete
Salată de Bulgur cu Brânză Feta și Legume Proaspete din: bulgur, feta, rosii, castravete, ceapa, ulei, otet, sare, piper, menta. Descoperă o rețetă plină de culoare care îmbină savoarea bulgurului cu prospețimea legumelor și textura cremoasă a brânzei feta. Salata este un preparat versatil, perfect ca fel principal sau ca garnitură, ce poate fi servită […]