Placinta cu branza dulce si marar
PrinteazaPlacinta cu branza dulce si marar din: lapte, apă minerală, ulei, faina alba, făină integrală, zahar, sare, drojdie uscata, branza dulce, marar, ou, piper, susan.
Ingrediente:
- 100 ml lapte
- 100 ml apă minerală
- 100 ml ulei
- 300 g făină albă
- 300 g făină integrală
- 1 linguriţă zahăr
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 plic (3,5 g) drojdie uscată
Pentru umplutură:
- 300 g brânză dulce
- 1 ou
- câteva fire mărar
- sare, piper
Pentru uns:
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri lapte
- 1 linguriţă susan
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci ingredientele şi frămânţi un aluat pe care-1 laşi să dospească, până îşi dublează volumul.
Tapetezi cu hârtie de copt o formă cu diametrul de 28 cm.
Impărţi aluatul în două şi întinzi foi rotunde, nu foarte groase, una cât forma, iar alta puţin mai mare.
Aşezi prima foaie în tavă şi presezi uşor marginile. O ungi cu gălbenuş bătut cu lapte.
Mixezi brânza cu oul, sare după gust şi mărarul fin tocat. întinzi uniform compoziţia în formă
. Aşezi deasupra cealaltă foaie şi introduci marginea uşor sub umplutură, ca să nu se desfacă la copt.
Crestezi profund plăcinta, din centru către margini, pe rază, fără să ajungi până la margine.
Impărţi plăcinta întâi în patru, apoi în opt şi răsuceşti pe rând flecare triunghi, după care le presezi la mijloc, unindu-le.
Ungi plăcinta cu gălbenuş bătut cu lapte, presari susan în mijloc şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, circa 50 de minute, la foc mediu.
Placinta cu branza dulce si marar
Pofta buna!