Placinta cu branza si fistic
PrinteazaPlacinta cu branza si fistic din: faina, unt, apa, smantana, zahar tos, drojdie, zahar vanilinat, stafide, oua, lamaie, branza de vaci, portocala, fistic, sare, menta, gris.
- 300 g faina
- 65 g unt
- 60 ml apa
- 60 ml smantana
- 100 g zahar tos
- 15 g drojdie
- doua pliculete zahar vanilinat
- 35 g stafide
- 4 oua
- o lamaie
- 50 g branza de vaci
- o portocala
- 50 g fistic
- sare
- o lingura cu menta
- 50 g gris
Mod de preparare:
Pentru aluat se amestecă drojdia dizolvată în apă, untul moale, smântână, un pliculeţ de zahăr vanilinat şi un ou. Se adaugă un vârf de cuţit cu sare, 50 g zahăr tos, coajă rasă de lămâie şi portocală.
Se frământă totul până se obţine un aluat elastic nelipicios, se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit 30 de minute.
Separat se amestecă brânza de vaci cu ouăle rămase, grişul, coajă de portocală şi lămâie. Se adaugă zahărul tos şi zahărul vanilinat rămas, stafidele, fisticul prăjit tocat şi menta tocată.
Se întinde o foaie de aluat mai groasă, se aşază într-o tavă unsă cu unt şi se toarnă deasupra compoziţia de brânză. Se nivelează cu o lingură, se inţroduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu până devine aurie şi compoziţia de brânză nu mai curge.
Pentru o reusit mai sigura, drojdia se combina cu putina apa si faina se dospeste 10 minute.
Placinta cu branza si fistic
Pofta buna!