Placinta cu branza si hrisca

Printeaza

Placinta cu branza si hrisca din: faina, drojdie, lapte, smantana, margarina, sare, oua, seminte, hrisca, branza, marar.

Ingrediente:Placinta_cu_branza_si_hrisca

  • 350 g făină integrală sau albă
  • 20 g drojdie proaspătă
  • 100 ml lapte
  • 100 g smântână
  • 50 g margarină
  • sare
  • 1 ou

Pentru umplutură:

  • 20 g seminţe decojite de dovleac
  • 100 g hrişcă
  • 250 g brânză dulce
  • 1 legătură mărar
  • 1 ou pentru uns
  • 10 g seminţe de mac pentru decor

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia în laptele călduţ. Cerni făina şi o amesteci împreună cu smântână, drojdia, 1 vârf de cuţit de sare şi margarina topită.

Frămânţi aluatul 1/4 oră. Trebuie să aibă o consistenţă potrivit de tare. Laşi aluatul să dospească 20-30 de minute, într-un loc călduţ.

Speli hrişcă şi o fierbi 15 minute, în apă uşor sărată. Când boabele s-au înmuiat, le scurgi şi le pasezi.

Macini seminţele de dovleac în râşniţa de cafea. Amesteci până la omogenizare hrişcă, brânza, un ou bătut, seminţele de dovleac, mărarul tocat şi sare după gust.

Impărţi aluatul în două bucăţi egale. Pe planşeta presărată cu făină, întinzi pe rând bucăţile de aluat, în foi de dimensiunea tăvii (25×35 cm).

Aşezi o foaie în tava presărată cu făină, întinzi umplutura şi acoperi cu a doua foaie. Ungi plăcinta cu ou bătut şi presari seminţele de mac. O coci la foc mediu, 25-30 de minute.

Placinta cu branza si hrisca

Placinta_cu_branza_si_hrisca

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.