Placinta cu branza si hrisca
PrinteazaPlacinta cu branza si hrisca din: faina, drojdie, lapte, smantana, margarina, sare, oua, seminte, hrisca, branza, marar.
- 350 g făină integrală sau albă
- 20 g drojdie proaspătă
- 100 ml lapte
- 100 g smântână
- 50 g margarină
- sare
- 1 ou
Pentru umplutură:
- 20 g seminţe decojite de dovleac
- 100 g hrişcă
- 250 g brânză dulce
- 1 legătură mărar
- 1 ou pentru uns
- 10 g seminţe de mac pentru decor
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în laptele călduţ. Cerni făina şi o amesteci împreună cu smântână, drojdia, 1 vârf de cuţit de sare şi margarina topită.
Frămânţi aluatul 1/4 oră. Trebuie să aibă o consistenţă potrivit de tare. Laşi aluatul să dospească 20-30 de minute, într-un loc călduţ.
Speli hrişcă şi o fierbi 15 minute, în apă uşor sărată. Când boabele s-au înmuiat, le scurgi şi le pasezi.
Macini seminţele de dovleac în râşniţa de cafea. Amesteci până la omogenizare hrişcă, brânza, un ou bătut, seminţele de dovleac, mărarul tocat şi sare după gust.
Impărţi aluatul în două bucăţi egale. Pe planşeta presărată cu făină, întinzi pe rând bucăţile de aluat, în foi de dimensiunea tăvii (25×35 cm).
Aşezi o foaie în tava presărată cu făină, întinzi umplutura şi acoperi cu a doua foaie. Ungi plăcinta cu ou bătut şi presari seminţele de mac. O coci la foc mediu, 25-30 de minute.
Placinta cu branza si hrisca
Pofta buna!