Plăcintă cu brânză şi mac

Printeaza

Plăcintă cu brânză şi mac din: caise, suc de mere, unt, zahar, coaja de lamaie, oua, faina, cacao, praf de copt, lapte, mac, martipan, zahar pudra, branza de vaci, urda dulce, suc de lamaie si budinca de vanilie.

Ingrediente:

blat:

  • 80 g caise
  • 100 ml suc de mere
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 4 oua
  • 450 g faina
  • 2-3 lingura cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 150 ml lapte
  • 150 g mac

in plus:

  • 500 g masa de martipan
  • 100 g zahar pudra
  • 4 oua
  • 500 g branza de vaci
  • 500 g urda dulce
  • 200 g zahar
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 plic praf de budinca de vanilie

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C. Se înmoaie caisele în suc de fructe. Se amestecă untul cu zahăr, coajă de lămâie rasă, ouă şi făina amestecată cu praf de copt şi cacao. Se adaugă laptele. Se scurg caisele, se toacă şi se înglobează în aluat, cu tot cu macul.

Se aşază jumătate de canti­tate pe tava unsă şi se coace cca 10 min. 2 Se frământă marţipanul cu zahăr pudră şi se întinde o foaie din această compoziţie.

Se aşază dea­supra aluatului. Se separă ouăle. Se amestecă gălbenuşurile cu brânză de vaci, urdă dulce, zahăr, suc de lămâie şi praf de budincă.

Se înglo­bează albuşurile bătute. Se repartizează compoziţia pe foaia de marţi­pan. Se aşază deasupra restul de aluat şi se coace 55-60 min. Se lasă să se răcească.

 

Plăcintă cu brânză şi mac

Placinta_cu_brânza_si_mac

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • prajitura cu branza de vaci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.