Plăcintă cu brânză şi mac
PrinteazaPlăcintă cu brânză şi mac din: caise, suc de mere, unt, zahar, coaja de lamaie, oua, faina, cacao, praf de copt, lapte, mac, martipan, zahar pudra, branza de vaci, urda dulce, suc de lamaie si budinca de vanilie.
Ingrediente:
blat:
- 80 g caise
- 100 ml suc de mere
- 200 g unt
- 200 g zahar
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 4 oua
- 450 g faina
- 2-3 lingura cacao
- 2 lingurite praf de copt
- 150 ml lapte
- 150 g mac
in plus:
- 500 g masa de martipan
- 100 g zahar pudra
- 4 oua
- 500 g branza de vaci
- 500 g urda dulce
- 200 g zahar
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 plic praf de budinca de vanilie
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se înmoaie caisele în suc de fructe. Se amestecă untul cu zahăr, coajă de lămâie rasă, ouă şi făina amestecată cu praf de copt şi cacao. Se adaugă laptele. Se scurg caisele, se toacă şi se înglobează în aluat, cu tot cu macul.
Se aşază jumătate de cantitate pe tava unsă şi se coace cca 10 min. 2 Se frământă marţipanul cu zahăr pudră şi se întinde o foaie din această compoziţie.
Se aşază deasupra aluatului. Se separă ouăle. Se amestecă gălbenuşurile cu brânză de vaci, urdă dulce, zahăr, suc de lămâie şi praf de budincă.
Se înglobează albuşurile bătute. Se repartizează compoziţia pe foaia de marţipan. Se aşază deasupra restul de aluat şi se coace 55-60 min. Se lasă să se răcească.
Plăcintă cu brânză şi mac
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu branza de vaci