Plăcintă cu branză si mazăre

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu: oua, faina, unt, sare, iaurt, telemea de oaie, mazare noua.

Ingrediente:Plăcintă cu branză si mazăre

  • 6 ouă
  • 275 g făină
  • 150 g unt
  • o linguriţă sare
  • 100 ml iaurt
  • 150 g telemea de oaie sau de capră
  • 300 g mazăre nouă

 

Mod de preparare:

Untul moale se amestecă cu sarea şi cu gălbenuşurile. Se mixează şi se obţine o cremă spumoasă.

Separat, se opăreşte mazărea nouă în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate în sită şi se lasă să se răcorească. Se rade brânza şi se adaugă împreună cu făina cernută în compoziţia de unt.

Se pune iaurtul şi mazărea şi se încorporează uşor ca să nu se lase.

La sfârşit, se adaugă albuşurile bătute spu­mă şi se amestecă prin răsturnare ca să nu se lase. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit.

După ce s-a copt, se lasă să se răcorească şi se serveşte cu iaurt sau cu friptură de curcan la grătar.

Plăcintă cu branză si mazăre

Plăcintă cu branză si mazăre

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.