Plăcintă cu brânză si nuci

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu branza si nuci din: apa, ulei de floarea soarelui, zahar tos, oua, praf de copt, lamaie, faina, branza de vaci dulce, miez de nuca, branza telemea, gris, zahar vanilinat, sare si gem de pere.

Ingrediente:Plăcintă cu brânză si nuci

  • 200 ml apă
  • 200 ml ulei de floarea-soarelui
  • 380 g zahăr tos
  • 3 ouă
  • praf de copt
  • o lămâie
  • 400 g făină
  • 500 g brânză de vaci dulce
  • 100 g brânză telemea
  • 200 g miez de nucă
  • două linguri de griş
  • zahăr vanilinat
  • sare
  • gem de pere

 

Mod de preparare:

Un pliculeţ cu praf de copt se pune într-un castron şi se stinge cu sucul de lămâie. Se adaugă apa şi uleiul, 180 g zahăr tos şi un ou. Se presară sare după gust, se amestecă bine cu un tel, apoi se adaugă făina şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare.

Se acoperă cu un şervet şi se lasă să stea zece minute, într-un bol se pun brânza de vaci, brânza telemea, coaja rasă de lămâie şi două pliculeţe cu zahăr vanilinat. Se presară miezul cte nucă tocat, se adaugă restul de zahăr tos, grişul şi ouăle rămase

Se amestecă cu o lingiră sau cu un tel, se întinde o foaie din aluat într-o tavă unsă cu jlei, se înţeapă cu o furculiţă din loc în loc, apoi se toarnă umplutura. Se aşază deasupra alte foaie, se înţeapă, se stropeşte cu ulei şi se introduce în cuptor.

Se coace la foc potrivit 3045 de minute, se lasă să se răcească în tavă şi se taie pătrate. Se serveste ca atare sau cu gem de pere.

Plăcintă cu brânză si nuci

Plăcintă cu brânză si nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.