Placinta cu branza sarata si iaurt
PrinteazaPlacinta cu branza sarata si iaurt din: aluat, telemea, oua, ulei, unt, iaurt.
- 1 pachet aluat foitaj
- 500 g telemea
- 5 oua
- 2 linguri ulei
- 1 cubulet de unt
- 250 ml iaurt gras
Mod de preparare:
Dezgheţi foitajul. Fărâmiţezi brânza sau o dai prin răzătoarea mare. O amesteci cu 4 ouă şi cu iaurtul. împărţi foile în mod egal pentru 6 rulouri. Ungi cu ulei fiecare foaie şi distribui uniform din compoziţia de brânză.
Laşi 2-3 cm la fiecare capăt, ca să nu curgă umplutura şi rulezi aluatul. Aşezi câte 3 rulouri în fiecare tavă, unse, în prealabil, cu unt. Baţi oul rămas şi ungi fiecare plăcintă.
Incingi cuptorul şi ţii plăcinta 30-40 de minute, apoi ungi iar cu ou fiecare rulou. Mai laşi 10-15 minute. Scoţi când au devenit auriu-arămii. Le poţi servi calde sau reci.
Placinta cu branza sarata si iaurt
Pofta buna!