Placinta cu branza sarata si iaurt

Printeaza

Placinta cu branza sarata si iaurt din: aluat, telemea, oua, ulei, unt, iaurt.

Ingrediente:Placinta_cu_branza_sarata_si_iaurt

  • 1 pachet aluat foitaj
  • 500 g telemea
  • 5 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 cubulet de unt
  • 250 ml iaurt gras

 

Mod de preparare:

Dezgheţi foitajul. Fărâmiţezi brânza sau o dai prin răzătoarea mare. O amesteci cu 4 ouă şi cu iaurtul. împărţi foile în mod egal pentru 6 rulouri. Ungi cu ulei fiecare foaie şi distribui uniform din compoziţia de brânză.

Laşi 2-3 cm la fiecare capăt, ca să nu curgă umplutura şi rulezi aluatul. Aşezi câte 3 rulouri în fiecare tavă, unse, în prealabil, cu unt. Baţi oul rămas şi ungi fiecare plăcintă.

Incingi cuptorul şi ţii plăcinta 30-40 de minute, apoi ungi iar cu ou fiecare rulou. Mai laşi 10-15 minute. Scoţi când au devenit auriu-arămii. Le poţi servi calde sau reci.

Placinta cu branza sarata si iaurt

Placinta_cu_branza_sarata_si_iaurt

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.