Plăcintă cu Brânză Sărată – Rețetă Tradițională

Printeaza

Plăcintă cu Brânză Sărată – Rețetă Tradițională din: faina, unt, branza sarata, oua, smantana, praf de copt, sare, ulei.

Această plăcintă  este ușor de pregătit și perfecta pentru desert sau gustare.

Ingrediente:

  • 300g de făină
  • 150g de unt rece tăiat în cubulețe
  • 200g de brânză sărată, fărâmată
  • 2 ouă
  • 100ml de smântână
  • 1 linguriță de praf de copt
  • Un praf de sare
  • O lingură de ulei pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Începeți prin pregătirea aluatului. Într-un bol mare, amestecați făina cu sarea și praful de copt. Adăugați untul rece și amestecați până când obțineți un amestec mărunțit.

Adăugați un ou și smântâna în bol și amestecați până când obțineți un aluat omogen. Dacă este nevoie, adăugați puțină apă rece pentru a facilita formarea aluatului.

Împărțiți aluatul în două părți egale și folosiți o parte pentru a acoperi fundul unei tăvi de tartă unsă cu ulei. Întindeți aluatul uniform pe fundul tăvii.

Într-un bol separat, amestecați brânza sărată cu cel de-al doilea ou.

Turnați amestecul de brânză pe aluatul din tavă.

Utilizați cealaltă jumătate de aluat pentru a acoperi brânza în tavă. Puteți crea un design frumos cu ajutorul unei furculițe.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când plăcinta devine aurie.

Plăcintă cu Brânză Sărată – Rețetă Tradițională

Informații nutritive (valori aproximative per porție):

  • Calorii: 300 kcal
  • Carbohidrați: 20g
  • Proteine: 12g
  • Grăsimi: 20g

Plăcinta cu brânză sărată este o rețetă tradițională în multe bucătării din întreaga lume.

Variantele acestei plăcinte pot fi găsite în diverse culturi și au devenit populare pentru gustul lor delicios și consistența lor cremoasă.

Această rețetă simplă și gustoasă poate fi adaptată la preferințele individuale, adăugând diverse ierburi aromatice sau mirodenii pentru un plus de savoare.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Plăcintă cu brânză sărată – Cum să prepari o plăcintă tradițională

Plăcintă cu brânză sărată – Cum să prepari o plăcintă tradițională din: branza sarata, faina, unt, oua, iaurt, praf de copt, sare, piper, ou. Ingrediente: 500g de brânză sărată (telemea sau feta) 300g de făină 150g de unt rece 2 ouă 100ml de iaurt 1 linguriță de praf de copt 1 linguriță de sare 1/2 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.