Cornulețe cu Rahat – Dulceața Copilăriei din: unt nesarat, zahar pudra, oua, extract de vanilie, faina, rahat, zahar pudra. Cornulețele cu rahat sunt printre cele mai iubite și nostalgice dulciuri din copilărie. Aceste mici bucatele cu o aromă delicioasă de vanilie și textura lor fragedă sunt perfecte pentru orice moment al zilei. În acest articol, […]
Placinta cu branza, stafide si lamaie
PrinteazaPlacinta cu branza, stafide si lamaie din: branza, oua, foi de placinta, zahar, esenta de vanilie, esenta de rom, stafide, margarina, ulei, lamaie.
Ingrediente:
- 1 kg branza
- 8 oua
- 1 pachet foi de plăcintă
- 1/2 kg zahăr
- esenţe de vanilie şi rom
- 200 g stafide
- 1/2 pachet margarină
- lămâie rasă
- ulei
Mod de preparare:
Baţi ouăle cu zahărul, adaugi esenţele, după gust, stafidele, apoi brânza. Ungi tava cu margarină, apoi pui două straturi de foi de plăcintă pe care le-ai uns mai întâi cu ulei şi adaugi umplutura.
Apoi pui alte două foi de plăcintă, din nou umplutură şi apoi ultimele două foi de plăcintă. Pe acestea din urmă le ungi cu ulei amestecat cu gălbenuş.
Introduci plăcintâ la cuptor şi o laşi să se coacă timp de 45 de minute.
Placinta cu branza, stafide si lamaie
Pofta buna!
Caltaboș: O Delicatesă Românească Autentică
Caltaboș: O Delicatesă Românească Autentică din: organe de porc, sange de porc, orez, ceapa, usturoi, sare, piper, condimente. Caltaboșul, parte integrantă a tradiției culinare românești, este un preparat savuros, specific sezonului de iarnă și sărbătorilor tradiționale. Prepararea acestui fel de mâncare reflectă bogăția și diversitatea gastronomiei românești, fiind o rețetă care a traversat generații. Caltaboșul […]