Plăcintă cu brânză si stafide
PrinteazaO reteta de placinta cu branza si stafide din: aluat, oua, branza de vaci, smantana, zahar, stafide, zahar vanilat si esenta de rom.
- 500 g aluat foietaj
- 4 oua
- 800 g branza de vaci
- 150 g smantana
- 200 g zahar
- 20 g stafide
- zahar vanilat
- esenta rom
Mod de preparare:
Se spală stafidele şi se stropesc cu esenţă de rom. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi zahărul vanilat. Se zdrobeşte brânza de vaci şi se amestecă cu crema de ou şi cu smântână.
Separat se bat albuşurile spumăşi se încorporează în compoziţie odatăcu stafidele.
Se întinde o foaie din aluat, se pune într-o tavă unsă cu unt şi se toarnă compoziţia. Se nivelează şi se acoperă cu a doua foaie de aluat. Se coace 20 minute la foc moderat.
Plăcintă cu brânză si stafide
Pofta buna!