Placinta cu branza de vaci dulce

Printeaza

Placinta cu branza de vaci dulce din: iaurt, praf de copt, oua, sare, faina, unt, branza de vaci, telemea, oua, zahar, ulei, zahar vanilinat.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 g iaurt
  • 1 praf de copt
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă cu sare
  • 1 kg făină
  • 2 linguri cu unt

Umplutura:

  • 500 g brânză dulce de vaci
  • 1 felie de telemea (150 g)
  • 3 ouă
  • 1 cană cu zahăr
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 lingură cu zahăr vanilinat

 

Mod de preparare Placinta cu branza de vaci dulce:

Faceţi un aluat din faina proaspăt cernută peste care turnaţi în două reprize iaurtul în care aţi pus praful de copt.

Frământaţi după ce aţi adăugat: 2 ouă, 1 linguriţă cu sare şi untul înmuiat. Aluatul este gata când se desprinde de mână.

Pregătiţi umplutura: fărâmaţi brânza dulce cu furculiţa, amestecaţi cu brânza telemea dată pe râzătoare, cu cele 3 ouă şi cu o cană de zahăr. Omogenizaţi, parfumaţi cu zahăr vanilat.

Ungeţi o tavă mare cu ulei, tapetaţi cu faină şi întindeţi foaie subţire de aluat.

Puneţi 1/3 din amestecul de brânză. încheiaţi umplutura pe foaia a treia şi acoperiţi cu ultima foaie de aluat.

Ungeţi toată suprafaţa plăcintei cu ulei. Coaceţi plăcinta 45-50 min la foc potrivit şi răciţi în tavă.

Serviţi călduţă sau rece lângă ceai sau lapte cald.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.