Placinta cu branza de vaci dulce
PrinteazaPlacinta cu branza de vaci dulce din: iaurt, praf de copt, oua, sare, faina, unt, branza de vaci, telemea, oua, zahar, ulei, zahar vanilinat.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 500 g iaurt
- 1 praf de copt
- 2 ouă
- 1 linguriţă cu sare
- 1 kg făină
- 2 linguri cu unt
Umplutura:
- 500 g brânză dulce de vaci
- 1 felie de telemea (150 g)
- 3 ouă
- 1 cană cu zahăr
- 3 linguri cu ulei
- 1 lingură cu zahăr vanilinat
Mod de preparare Placinta cu branza de vaci dulce:
Faceţi un aluat din faina proaspăt cernută peste care turnaţi în două reprize iaurtul în care aţi pus praful de copt.
Frământaţi după ce aţi adăugat: 2 ouă, 1 linguriţă cu sare şi untul înmuiat. Aluatul este gata când se desprinde de mână.
Pregătiţi umplutura: fărâmaţi brânza dulce cu furculiţa, amestecaţi cu brânza telemea dată pe râzătoare, cu cele 3 ouă şi cu o cană de zahăr. Omogenizaţi, parfumaţi cu zahăr vanilat.
Ungeţi o tavă mare cu ulei, tapetaţi cu faină şi întindeţi foaie subţire de aluat.
Puneţi 1/3 din amestecul de brânză. încheiaţi umplutura pe foaia a treia şi acoperiţi cu ultima foaie de aluat.
Ungeţi toată suprafaţa plăcintei cu ulei. Coaceţi plăcinta 45-50 min la foc potrivit şi răciţi în tavă.
Serviţi călduţă sau rece lângă ceai sau lapte cald.
Pofta buna!