Plăcintă cu Brânză și Ananas din: faina, unt, zahar, sare, apa, branza dulce de vaci, zahar, oua, esenta de vanilie, ananas, amidon. Descoperiți o combinație inedită de arome în această plăcintă cu brânză și ananas, o rețetă ce promite să vă răsfețe papilele gustative cu un mix fascinant de dulce și sărat. Acest desert inovativ […]
Plăcintă cu brânză de vaci si foi de casă
PrinteazaPlăcintă cu brânză de vaci si foi de casă din: faina, untura, sare, ulei, apa, otet, branza de vaci, zahar, stafide, oua, coaja de lamaie, zahar vanilat, zahar pudra.
pentru aluat:
- 400 g faina
- 2 linguri ulei sau untura
- 1 praf de sare
- ulei
- unt sau untura pentru uns foile
- apa calduta
- 1-2 linguri otet
pentru umplutura:
- 500 g branza de vaci
- 150 g zahar
- 100 g stafide
- 3 oua
- coaja de lamaie
- zahar vanailat
- zahar pudra
- ulei
Mod de preparare:
Intr-un vas faci o moviliţă de făină, iar la mijloc o adâncitură, în care pui grăsimea şi apa caldă, în care ai dizolvat mai întâi sarea.
Adaugi apă, atât cât să iasă un aluat tare. Frămânţi bine aluatul pe o planşetă 30 de minute, adaugi apoi 1 lingură de oţet şi mai frămânţi până la omogenizare.
Pui aluatul într-o cratiţă încălzită şi îl laşi 1 oră. Impărţi aluatul în 8 bucăţi egale.
Fiecare bucată o ungi cu puţin ulei, le frămânţi şi le laşi deoparte cam 30 de minute.
După aceea iei fiecare cocă, o întinzi cu sucitorul bine, apoi şi cu mâna, până obţii o foaie de plăcintă subţire, pe care presari făină şi o laşi să se usuce puţin, nu înainte să tai marginile mai groase.
Din aceste foi poţi prepara orice fel de plăcinte, cu diferite umpluturi.
Pregăteşti umplutura: Amesteci brânza cu restul ingredientelor.
Pui o foaie într-o tavă, o ungi cu ulei, tornj,din umplutură şi acoperi cu o altă foaie. Faci aşa pârlă termini foile.
Dai plăcinta la cuptor pentru 40 de minute (fără să deschizi uşa cuptorului), dar înainte tai plăcinta în pătrate, astfel că după ce s-a copt poţi scoate uşor bucăţile.
Laşi la cuptor 40 de minute. După ce este gata, presari zahăr pudră peste bucăţile de plăcintă.
Plăcintă cu brânză de vaci si foi de casă
Plăcintă cu Linte și Legume din: linte verde, ceapa, morcovi, telina, ardei, usturoi, rosii, cimbru, rozmarin, sare, piper, ulei de masline, faina integrala, unt vegetal, apa, sare. Îmbogățește-ți meniul cu o plăcintă veggie-friendly care promite să fie nu doar o încântare culinară, dar și un festin nutritiv. Această rețetă de plăcintă cu linte și legume […]
Pofta buna!