Plăcintă cu brânză
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu branza din: aluat, feta, branza kefalotiri, lapte, unt, oua, patrunjel si piper. Kefalotiri este o brânză tipic grecească, fiind produsă din lapte crud de capră şi de oaie. Se consumă doar maturată şi, datorită consistenţei sale, se poate rade uşor.
- 50 g aluat foitaj
- 500 g feta
- 250 g brânză kefalotiri (sau alt caşcaval tare, gen parmezan)
- 220 ml lapte
- 200 g unt
- 5 ouă
- pătrunjel
- piper
Mod de preparare:
Unge cu unt o tavă dreptunghiulară şi întinde în ea ceva mai mult de jumătate din cantitatea de aluat. Unge-i suprafaţa cu unt.
Prepară o compoziţie din cele două tipuri de brânză rase pe răzătoarea cu ochiuri mari, lapte, ouăle bătute, pătrunjelul tocat şi piper după gust. Intinde-o peste aluat şi niveleaz-o.
Intinde aluatul rămas, unge-l cu unt şi taie-l fâşii. Aşază fâşiile peste umplutură, una lângă alta, şi coace plăcinta circa 40 de minute în cuptorul încălzit la 190° C.
Las-o să se răcească şi serveşte-o tăiată bucăţi.
Plăcintă cu brânză
Pofta buna!