Placinta cu burta

Printeaza

Placinta cu burta din: foi de placinta, burta de vaca, ceapa verde, verdeata, paine inmuiata in lapte, galbenusuri, albusuri, unt, smantana, marar, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g foi de placinta
  • 1,5 kg burta de vaca fiarta
  • 0 fire de ceapa verde
  • 4 linguri de verdeata tocata
  • 2 felii de paine inmuiate in 100 ml lapte
  • 4 galbenusuri + 1 albus
  • 2 linguri unt topit
  • 1 lingura smantana
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Scurgeţi bine burta fiartă de apă. “Taiaţi-o în bucăţele şi trec;eti-o apoi prin maşina de tocat, împreună cu ceapa verde, miezul de pâine înmuiat în lapte şi stors şi verdeaţa (mărar, pătrunjel) Adăugaţi găbenuşu- rile, albuşul bătut spumă şi smântână.

Condimentaţi cu sar e şi piper şi amestecaţi bine ingredientele. Puneti 3 foi de plăcintă, unse cu unt topit, suprapuse, pe o tavă unsă. Peste ele aşezaţi amestecul de ingrediente pentru umplutură. Deasupra puneţi alte foi de plăcintă unse bine cu unt.

Coaceţi plăcinta la foc potrivit, la cuptor. Se serveşte caldă cu o salată de sezon.

Placinta cu burta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.