Placinta canadiana cu dovleac
PrinteazaPlacinta canadiana cu dovleac din: oua, zahar, piure, faina, scortisoara, nucsoara, ghimbir, ienibahar, cardamom, nuci.
- 3 ouă
- 125g zahăr
- 500 g piure de dovleac
- 2 linguri făină
- 1linguriţă scorţişoară
- 1/2 linguriţă nucşoară
- 1 linguriţă ghimbir
- l/2 linguriţă enibahar
- 1/2 linguriţă cardamom
- 125 g nuci
Mod de preparare:
Ingredientele adăugate pe rând. Cordimentele se pisează cât mai fin, cu puţin înainte de a se folosi la prepararea prăjiturii.
Se pune compoziţia la copt într- o tavă rotundă cu diametrul de 23 cm. Tava se unge înainte şi se tapetează cu făină.
Se coace la foc potrivit, 40-45 de minute şi apoi se pune la rece.
Deasupra se ornează cu nuci fierte într-un sirop făcut din 100g zahăr şi 150 ml apă.
Pofta buna!