Placinta canadiana cu dovleac

Printeaza

Placinta canadiana cu dovleac din: oua, zahar, piure, faina, scortisoara, nucsoara, ghimbir, ienibahar, cardamom, nuci.

Ingrediente:Placinta canadiana cu dovleac

  • 3 ouă
  • 125g zahăr
  • 500 g piure de dovleac
  • 2 linguri făină
  • 1linguriţă scorţişoară
  • 1/2 linguriţă nucşoară
  • 1 linguriţă ghimbir
  • l/2 linguriţă enibahar
  • 1/2 linguriţă cardamom
  • 125 g nuci

 

Mod de preparare:

Ingredientele  adăugate pe rând. Cordimentele se pisează cât mai fin, cu puţin înainte de a se folosi la prepararea prăjiturii.

Se pune compoziţia la copt într- o tavă rotundă cu diametrul de 23 cm. Tava se unge înainte şi se tapetează cu făină.

Se coace la foc potrivit, 40-45 de minute şi apoi se pune la rece.

Deasupra se ornează cu nuci fierte într-un sirop făcut din 100g zahăr şi 150 ml apă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.