Placinta cu carnati
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu carneti din: ulei, ciuperci, carnati de porc, ceapa, vin alb, supa, amidon, sos de soia, mustar cu boabe, cartofi, telina, lapte, unt si cascaval.
- 3 linguri ulei
- 500 g amestec de ciuperci
- 1 kg carnati de porc
- 2 cepe mari, tocate
- 300 ml vin alb sec sau cidru
- 300 ml supa limpede de vita sau de pui
- 1 lingura amidon, dizolvat cu 2 linguri sos de soia
- 2 linguri mustar cu boabe intregi
pentru topping:
- 1,5 kg cartofi albi, curatati de coaja si taiati bucati
- 1 telina, curatata si taiata bucati
- 100 ml lapte cald
- 40 g unt sarat
- 150 g cascaval, razuit
Mod de preparare:
Incinge 1 lingură ulei şi prăjeşte ciupercile până când se rumenesc. Păstrează deoparte. Adaugă 1 lingură ulei şi rumeneşte carnaţii şi apoi păstreaza-i deoparte.
Adaugă uleiul rămas şi sotează ceapa. Pune ingredientele deja rumenite înapoi în vas şi adaugă vinul, amidonul şi sosul de soia, supa şi muştarul; fierbe 20 de minute, până când sosul se îngroaşă.
Intre timp, fierbe cartofii şi ţelina în apă cu sare, până când se pătrund. Scurge de apă, zdrobeşte şi adaugă laptele şi untul pentru a pregăti piureul.
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190 C. Aşază compoziţia cu cârnaţi într-un vas rezistent la cuptor şi pune deasupra un strat de piure. Presară caşcavalul şi dă la cuptor 30 de minute.
Placinta cu carnati
Pofta buna!