Placinta de carne cu ghimbir
PrinteazaPlacinta de carne cu ghimbir din: carne tocată de porc (slabă şi grasă), vin, ou de raţă (sau de găină), ou, amidon, ceapă verde chinezească, sare, 1rădăcină de ghimbir, glutamat de sodiu, ulei de susan, puţin piper.
- 250 g carne tocată de porc (slabă şi grasă)
- 1 lingură vin
- 1 ou de raţă (sau de găină) sărat şi fiert tare
- 1 ou
- 2 linguriţe amidon diluate în 2 linguri apă
- 1 linguriţă ceapă verde chinezească
- 1/2 linguriţă de sare
- 1 lingură rădăcină tocată de ghimbir
- 1/3 linguriţă glutamat de sodiu
- 1 lingură ulei de susan
- puţin piper
Mod de preparare:
Oul fiert se decojeşte şi se frământă bine gălbenuşulul (la albuş se renunţă). Se pun bucăţile de porc într-o oală. Se adaugă amidonul, sarea, glutanatul de sodiu, vinul, oul proaspăt, bătut spumă, ceapa şi ghimbirul, uleiul de susan şi piperul.
Se amestecă bine, până când conţinutul devine solid şi lipicios. Se întinde această, compoziţie pe o foaie de plăcintă de aproximativ doi centimetri grosime. Se ornează pe deasupra cu bucăţile de gălbenuş fiert, sărat.
Se lasă plăcinta, sub abur, intr-o sită sau pe un grătar, acoperită, aproximativ un sfert de oră, la flacără mare. Se serveşte fierbinte.
Pofta buna!
Foarte buna placinta