Plăcintă cu carne (Kulebiak)

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu carne din: faina, lapte, drojdie, zahar, oua, unt, carne tocata, ceapa, sare si piper.

Ingrediente:Plăcintă cu carne (Kulebiak)

  • 350 g faina
  • 100 ml lapte
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 500 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Faceţi un aluat dospit din făină, lapte, drojdie, zahăr, untul topit, 2 ouă şi un vârf de cuţit sare. Frământaţi-I bine şi lăsaţi-l să crească, la loc cald, circa 30 de minute. între timp, amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa curăţată, spălată, tocată mărunt şi călită 1 -2 minute în 50g unt.

Potriviţi de sare şi piper proaspăt măcinat şi omogenizaţi bine compoziţia. întindeţi două foi din aluat şi puneţi o foaie într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Puneţi peste aceasta carnea tocată şi întindeţi-o uniform. Peste came puneţi foaia de aluat rămasă.

Perforaţi-o cu furculiţa în câ­teva locuri, apoi ungeţi-o cu oul rămas, bine bătut. Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi plăcinta la foc potrivit circa 45 de minute.

Plăcintă cu carne

Plăcintă cu carne (Kulebiak)

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • placinta cu carne

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.