Plăcintă cu carne (Kulebiak)
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu carne din: faina, lapte, drojdie, zahar, oua, unt, carne tocata, ceapa, sare si piper.
- 350 g faina
- 100 ml lapte
- 20 g drojdie proaspata
- 1 lingurita rasa zahar
- 3 oua
- 100 g unt
- 500 g carne tocata
- 1 ceapa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Faceţi un aluat dospit din făină, lapte, drojdie, zahăr, untul topit, 2 ouă şi un vârf de cuţit sare. Frământaţi-I bine şi lăsaţi-l să crească, la loc cald, circa 30 de minute. între timp, amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa curăţată, spălată, tocată mărunt şi călită 1 -2 minute în 50g unt.
Potriviţi de sare şi piper proaspăt măcinat şi omogenizaţi bine compoziţia. întindeţi două foi din aluat şi puneţi o foaie într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Puneţi peste aceasta carnea tocată şi întindeţi-o uniform. Peste came puneţi foaia de aluat rămasă.
Perforaţi-o cu furculiţa în câteva locuri, apoi ungeţi-o cu oul rămas, bine bătut. Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi plăcinta la foc potrivit circa 45 de minute.
Plăcintă cu carne
Pofta buna!
Incoming search terms:
- placinta cu carne