Placinta cu carne (Leberkasse)

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu carne din: carne macra de vita, carne de porc, slanina, ceapa, piper alb, maghian, usturoi, coaja de lamaie, apa si untura.

Ingrediente:Placinta cu carne  (Leberkasse)

  • 1 kg carne macra de vita
  • 200 g carne de porc
  • 100 g slanina
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingurita piper alb
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 1 catel de usturoi
  • 1 coaja de lamaie rasa
  • 50 ml apa
  • 50 ml untura

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi tăiaţi-o în bucăţele. Tot în bucăţele tăiaţi şi slănina, apoi daţi carnea şi slănina prin maşina de tocat, de două ori. Adăugaţi apa şi 1 lingură rasă sare şi amestecaţi bine cu un blender până când obţineţi o pastă omogenă.

Puneţi apoi în pasta de carne ceapa dată pe răzătoarea mică, maghiranul, piperul, usturoiul pisat şi coaja de lămâie. Amestecaţi bine compoziţia, după care puneţi-o într-o tavă unsă cu untură.

Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi plăcin­ta de carne la foc potrivit spre mic, circa 90 de minute. Scoateţi-o când este frumos rumenită şi lăsaţi-o să se răcească înainte de a o tăia.

Serviţi Leberkăsse cu garnitură de varză călită.

Placinta cu carne

Placinta cu carne  (Leberkasse)

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.