Placinta cu carne (Leberkasse)
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu carne din: carne macra de vita, carne de porc, slanina, ceapa, piper alb, maghian, usturoi, coaja de lamaie, apa si untura.
- 1 kg carne macra de vita
- 200 g carne de porc
- 100 g slanina
- 1 ceapa mare
- 1 lingurita piper alb
- 1 lingurita maghiran uscat
- 1 catel de usturoi
- 1 coaja de lamaie rasa
- 50 ml apa
- 50 ml untura
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi tăiaţi-o în bucăţele. Tot în bucăţele tăiaţi şi slănina, apoi daţi carnea şi slănina prin maşina de tocat, de două ori. Adăugaţi apa şi 1 lingură rasă sare şi amestecaţi bine cu un blender până când obţineţi o pastă omogenă.
Puneţi apoi în pasta de carne ceapa dată pe răzătoarea mică, maghiranul, piperul, usturoiul pisat şi coaja de lămâie. Amestecaţi bine compoziţia, după care puneţi-o într-o tavă unsă cu untură.
Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi plăcinta de carne la foc potrivit spre mic, circa 90 de minute. Scoateţi-o când este frumos rumenită şi lăsaţi-o să se răcească înainte de a o tăia.
Serviţi Leberkăsse cu garnitură de varză călită.
Placinta cu carne
Pofta buna!