Placinta cu carne si masline
PrinteazaO reteta de placinta cu carne si masline din: ceapa, usturoi, masline, patrunjel, bacon, cascaval, ulei, carne tocata, coaja de lamaie, cimbru, sare, piper, nucsoara, faina, lapte si aluat de foi.
- 1 ceapa
- 1 cateld e usturoi
- 150 g masline umplute cu ardei
- 1 legatura de patrunjel
- 50 g bacon
- 100 g cascaval
- 1 lingura cu ulei
- 500 g carne tocata
- 1 lingura de bulion
- 1/4 coaja de lamaie rasa
- 1/4 lingurita de cimbru uscat
- sare
- piper
- nucsoara
- 3 oua
- 1 lingura varf cu faina
- 125 ml lapte
- 1 pachet aluat de foi
Mod de preparare:
Se toacă ceapa, pătrunjelul şi usturoiul. Se scurg măslinele şi se taie felii subţiri. Se taie fâşii baconul. Se rade caşcavalul.
Se încinge uleiul şi se călesc ceapa şi usturoiul până devin translucide; se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte, amestecând, pana devine sfaramicioasa. Se adauga bulion, coaja de lamaie, verdeaţă, bacon şi măsline.
Se condimentează cu un praf de sare, piper şi nucşoară. Se lasă să se răcească. Se bat ouăle cu făină, lapte şi caşcaval.
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se pulverizează apă rece într-o formă de tort (0 28 cm). Se întinde o foaie rotunda de aluat si se asaza o margine înaltă de 4 cm.
Se aşază deasupra compoziţia de carne tocată şi se toarnă crema de ouă. Se coace plăcinta la cuptor 45-50 min., până devine rumenă-aurie.
Placinta cu carne si masline
Pofta buna!