Placinta cu carne si masline

Printeaza

O reteta de placinta cu carne si masline din: ceapa, usturoi, masline, patrunjel, bacon, cascaval, ulei, carne tocata, coaja de lamaie, cimbru, sare, piper, nucsoara, faina, lapte si aluat de foi.

Ingredinete:Placinta cu carne si masline

  • 1 ceapa
  • 1 cateld e usturoi
  • 150 g masline umplute cu ardei
  • 1 legatura de patrunjel
  • 50 g bacon
  • 100 g cascaval
  • 1 lingura cu ulei
  • 500 g carne tocata
  • 1 lingura de bulion
  • 1/4 coaja de lamaie rasa
  • 1/4 lingurita de cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 3 oua
  • 1 lingura varf cu faina
  • 125 ml lapte
  • 1 pachet aluat de foi

 

Mod de preparare:

Se toacă ceapa, pătrunjelul şi usturoiul. Se scurg măslinele şi se taie felii subţiri. Se taie fâşii baconul. Se rade caşcavalul.

Se încinge uleiul şi se călesc ceapa şi usturoiul până devin translucide; se adaugă carnea to­cată şi se prăjeşte, amestecând, pana devine sfaramicioasa. Se adauga bulion, coaja de lamaie, verdeaţă, bacon şi măsline.

Se condimentează cu un praf de sare, piper şi nucşoară. Se lasă să se ră­cească. Se bat ouăle cu făină, lap­te şi caşcaval.

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se pulverizează apă rece într-o formă de tort (0 28 cm). Se întinde o foaie rotunda de aluat si se asaza o margine înaltă de 4 cm.

Se aşază dea­supra compoziţia de carne tocată şi se toarnă crema de ouă. Se coace plăcinta la cuptor 45-50 min., până devine rumenă-aurie.

Placinta cu carne si masline

Placinta cu carne si masline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.