Placinta cu carne de miel

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu carne de miel din: faina, margarina, otet, sare, carne de miel, oua, ciuperci, smantana, lamaie, patrunjel verde, sare si piper.

Ingrediente:Placinta cu carne de miel

  • 350 g faina
  • 250 g margarina
  • 7 linguri cu apa
  • 1 lingura cu otet
  • sare

pentru umplutura:

  • 400 g carne de miel
  • 4 oua
  • 1/2 cutie cu ciuperci
  • 200 ml smantana
  • 1 lamaie
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecă făina cu mar­garina, apa, oţetul şi un praf de sare şi frământă un aluat care nu se lipeşte de mâini, înveleşte-l şi lasă-l la rece. Pentru umplutură, curăţă carnea de pieliţe şi tai-oîn fâşii cât mai subţiri. Cu un cu­ţit cu lama lată, toacă fâşiile de carne.

Scurge ciupercile şi adaugă-le în castron, peste carnea tocată. Toarnă două linguri cu suc de lămâie, sărează şi piperează după gust. Bate ouăle cu sare, adaugă smântână şi amestecă. împarte aluatul in doua si intinde foi potrivit de groase.

Aşază una dintre foi, pune amestecul de carne! şi ciu­perci, presară pătrurojel tocat mărunt, iar deasupra, toarnă ouăle bătute cu smântână. Acoperă cu a doua foaie şi lipeşte bine aluatul la margini. Dă la cuptorul încins pentru 35-40 de minute.

Placinta cu carne de miel

Placinta cu carne de miel

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.