Placinta cu carne de miel
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu carne de miel din: faina, margarina, otet, sare, carne de miel, oua, ciuperci, smantana, lamaie, patrunjel verde, sare si piper.
- 350 g faina
- 250 g margarina
- 7 linguri cu apa
- 1 lingura cu otet
- sare
pentru umplutura:
- 400 g carne de miel
- 4 oua
- 1/2 cutie cu ciuperci
- 200 ml smantana
- 1 lamaie
- patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecă făina cu margarina, apa, oţetul şi un praf de sare şi frământă un aluat care nu se lipeşte de mâini, înveleşte-l şi lasă-l la rece. Pentru umplutură, curăţă carnea de pieliţe şi tai-oîn fâşii cât mai subţiri. Cu un cuţit cu lama lată, toacă fâşiile de carne.
Scurge ciupercile şi adaugă-le în castron, peste carnea tocată. Toarnă două linguri cu suc de lămâie, sărează şi piperează după gust. Bate ouăle cu sare, adaugă smântână şi amestecă. împarte aluatul in doua si intinde foi potrivit de groase.
Aşază una dintre foi, pune amestecul de carne! şi ciuperci, presară pătrurojel tocat mărunt, iar deasupra, toarnă ouăle bătute cu smântână. Acoperă cu a doua foaie şi lipeşte bine aluatul la margini. Dă la cuptorul încins pentru 35-40 de minute.
Placinta cu carne de miel
Pofta buna!