Placinta cu carne de pui si porumb
PrinteazaPlacinta cu carne de pui si porumb din: faina integrala, faina alba, unt, galbenusuri, sare, supa de pui, boia dulce, piept de pui, usturoi, foi de dafin, patrunjel, pasta de rosii, porumb dulce, morcov, supa de pui, ulei, amidon, ou, masline.
Ingrediente:
- 250 g faina integrala
- 250 g faina alba
- 125 g unt
- 3 galbenusuri
- sare
- 1-2 linguri apa sau supa de pui
- 1/2 lingurita boia dulce
umplutura:
- 500 g piept de pui tocat
- 2 catei de usturoi
- 2 foi de dafin
- 3 fire ceapa verde
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 lingura pasta de rosii
- 200 g porumb dulce
- 1 morcov
- 1 cana supa de pui
- 300 ml ulei
- 2 linguri amidon
- 1 ou
- cateva masline
Mod de preparare:
Adaugi sarea, boiaua, făina şi frămânţi adăugând supă sau apă, astfel încât să obţii un aluat potrivit de tare. Il înveleşti în folie şi îl păstrezi în frigider. Cureţi şi speli legumele. Toci mărunt ceapa şi usturoiul şi dai pe răzătoarea mică morcovul.
Căleşti în ulei pieptul de pui tocat, ceapa, usturoiul şi pui foile de dafin. Amesteci uşor, iar după 15 minute, adaugi morcovul ras, boabele de porumb scurs, puţină supă şi le laşi să fiarbă 10 minute.
Mixezi amidonul cu 2 linguri de supă sau apă rece. Adaugi peste carne amidonul, pasta de roşii, apoi torni totul peste carnea tocată.
Când compoziţia se îngroaşă, pui felioare de măsline, sare, piper şi pătrunjelul fin tocat. Impărţi aluatul în două.
Intinzi un disc de aluat puţin mai mare decât tava şi tapetezi cu el baza şi pereţii formei de 28 cm.
Inţepi foaia cu furculiţa, pui umplutura şi acoperi cu al doilea disc de aluat.
Ungi cu ou bătut sau cu lapte, apoi coci plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru aproximativ 25-30 de minute.
Placinta cu carne de pui si porumb
Pofta buna!
Smechera rau placinta asta